Vrijheidslaan Amsterdam
Luxe moderne glazen uitbouw/serre

Vrijheidslaan_3

Barbara Kuit van dit Amsterdamse architectenbureau tekende voor het ontwerp. “Het is echt iets bijzonders”, vertelt Arnout Hemel. “Een glazen pui over de hele breedte met een glazen plafond. Dit plafond is ruim 3,5 meter hoog, maar is verlaagd met houten lamellen. Dat laat licht door en geeft een heel knus gevoel. De stroken zijn aan de ene kant wit en aan de andere kant zwart, dat geeft een heel bijzonder effect.”

Plezier
Voor de uitvoering van het plan vergeleken Saskia en Arnout Hemel offertes van verschillende aannemers. “We kwamen er snel achter dat zo’n uitbouw niet goedkoop is”, vertelt Arnout. “Maar wat me nog meer verbaasde, is dat de prijzen ver uiteen lagen. Uiteindelijk hebben we niet alleen naar de prijs gekeken. Met Reindert Zeelen van De Vlucht hadden we meteen een klik. Hij gaf ons het gevoel dat hij er plezier in had om er iets moois van te maken. Dat gevoel bleek helemaal te kloppen; De Vlucht heeft goed meegedacht met oplossingen voor details en materialen.”

 

Uitbouw maakt wereld van verschil
En het resultaat? “Het is nog mooier geworden dan we hadden gedacht. Het hele huis heeft een andere uitstraling gekregen. We hebben meteen ook de tuin aangepakt. Die is natuurlijk kleiner geworden, maar door een slimme inrichting lijkt hij juist groter. We zitten ook veel meer in de tuin; de twee ruime serredeuren staan bijna altijd open als we thuis zijn. In de serre zelf staat onze eettafel. Het is echt een heerlijke plek geworden, het nieuwe centrum van ons huis – ik ben er niet meer weg te slaan! Die 12 vierkante meters maken een wereld van verschil!”

 

Tip van Saskia en Arnout Hemel
“Als je je huis wilt uitbreiden, doe het dan mooi en goed. Laat een mooi ontwerp maken door een creatieve architect. Dan heeft zo’n ruimte echt meer waarde dan alleen die extra vierkante meters.”

Architect: Information Based Architecture

 

Bekijk Projectfoto's

Meer referenties:

Terugkomend na een wereldreis wisten Saskia en Arnout Hemel het zeker: we willen meer leefruimte in huis. Een luxe serre vormt inmiddels hun favoriete plek in huis.

De benedenwoning van Saskia en Arnout Hemel aan de Vrijheidslaan, een ontwerp van architect Heineke uit 1924, bood gelukkig verschillende uitbreidingsmogelijkheden. Een uitbreiding op de eerste verdieping kon de goedkeuring van de deelraad niet wegdragen. Uiteindelijk koos het stel voor een glazen serre op de begane grond.

Glazen uitbouw
Het idee voor de glazen uitbouw kwam van Arnout’s broer, architect Mark Hemel van Information Based Architecture.

  • thumb_holtkamp
  • marnixstraat_thumb_gi
  • Vrijheidslaan_1_gi-thumb
  • Soetendaal-136-testimonial-01-S
  • Soetendaal_testimonial_01_thumb_S
  • Bloemgracht_testimonial_01_thumb_S
  • Prinsengracht_testimonial_01_thumb_S
  • JJ_Viottastraat_34_testimonial_01_thumb_S

Cornelis-Anthoniszstraat_testimonial_01_thumb_M

Cornelis Anthoniszstraat
Vochtproblemen op de begane grond vormden de aanleiding. Maar de splitsing in twee woningen...

Herengracht-405-renovatie-8-thumb

Projecten: Herengracht 405

Modernisering in Engels/Amerikaanse stijl, voorzien van hightech domoticasystemen.

Actueel

Pieter-Reindert_Nieuws_intro_01

Speerpunten

Het Amsterdamse aannemersbedrijf De Vlucht heeft zich toegelegd op twee speerpunten: funderingsherstel en renovatie. Dat is geen toeval. Beide specialismen vragen om veel specifieke kennis en vakmanschap. Maar vooral: een passie voor historie.

Meer informatie >>

Soetendaal-136-testimonial-01-Nws

Soetendaal Amsterdam - Extra verdieping dankzij dakopbouw

Een extra verdieping met een zee aan ruimte en mogelijkheden. Hiervoor kozen Anne de Bruijn en Kees van Ballegooijen. Hun woning aan de Soetendaal in Amsterdam is dankzij de dakopbouw ruim 50 m2 groter geworden.

Meer informatie >>

 

waarwegoedinzijn

We doen waar we goed in zijn

De Vlucht is een aannemer met hart voor historie. Met onze ruim 15 jaar ervaring in de Amsterdamse binnenstad hebben we ons toegelegd op funderingsherstel en renovatie. Want alleen als je doet waar je echt goed in bent, behaal je het beste resultaat.

Meer informatie >>