´╗┐Marnixstraat Amsterdam
Renovatie: van traditioneel naar modern

marnixstraat_1

  in de middenkamer donker. Dat wilde het jonge stel niet. Thijs: “Er zijn een paar muren uit gebroken en nu is de woonkamer de grootste ruimte in huis. De nieuwe keuken is open met een spoeleiland. Verder hebben we een nieuwe, blankhouten vloer en is alles in lichte kleuren geschilderd.” Het grootste verschil vonden ze de hoeveelheid licht in huis. “De zon draait om ons blok heen. Tot een uur of twaalf schijnt hij aan de keuken- en woonkamerkant naar binnen en vanaf twaalf uur hebben we zon in de slaapkamer. Het is van zonsopgang tot zonsondergang licht in huis.”

 

Transparantie
Voor de uitvoering van de renovatie kwamen ze gelijk uit bij De Vlucht. In zijn werk als architect had Thijs al eerder positieve verhalen over het bedrijf gehoord. Hij had zoveel vertrouwen in hun kunnen dat hij geen andere offerte heeft aangevraagd. “Ik had weinig verwachtingen, maar ik ben toch verrast over hoe goed het is verlopen. Vooral de transparante manier van werken van De Vlucht vond ik erg fijn. Ze maken heldere afspraken en communiceren alles. Je weet waar je aan toe bent. Bovendien is het allemaal ontzettend vakkundig afgewerkt. We zijn heel blij met het resultaat.”

 

Tip van Thijs en Geertje
“Zorg dat je precies weet wat je wilt als je je woning laat renoveren. En communiceer dat helder naar de aannemer. Vaak is alles wat je in je hoofd hebt mogelijk. Als dat niet zo is dan krijg je dat wel te horen.”

 

Bekijk Projectfoto's

Meer referenties:

Thijs van Spaandonk en zijn vriendin Geertje Rohof wonen sinds april in de woning aan de Marnixstraat. Wat eerder een donkere studentenwoning was, is nu een ruim en modern appartement dat de hele dag baadt in licht.

Het appartement op de eerste verdieping was verouderd en ongeschikt voor een startend koppel. “Volgens mij was er al 25 jaar niets aan gebeurd. Een grondige renovatie was dus wel nodig”, vertelt Thijs van Spaandonk. De woning bestond eerder uit een ouderwetse voor-, midden- en achterkamer. Nu zijn dat een grote woonkamer met open keuken en een ruime slaapkamer.

Licht en ruimte
Doordat er alleen ramen in de voor- en achterkamer zaten, bleef het

  • thumb_holtkamp
  • marnixstraat_thumb_gi
  • Vrijheidslaan_1_gi-thumb
  • Soetendaal-136-testimonial-01-S
  • Soetendaal_testimonial_01_thumb_S
  • Bloemgracht_testimonial_01_thumb_S
  • Prinsengracht_testimonial_01_thumb_S
  • JJ_Viottastraat_34_testimonial_01_thumb_S

Cornelis-Anthoniszstraat_testimonial_01_thumb_M

Cornelis Anthoniszstraat
Vochtproblemen op de begane grond vormden de aanleiding. Maar de splitsing in twee woningen...

Herengracht-405-renovatie-8-thumb

Projecten: Herengracht 405

Modernisering in Engels/Amerikaanse stijl, voorzien van hightech domoticasystemen.

Actueel

waarwegoedinzijn

We doen waar we goed in zijn

De Vlucht is een aannemer met hart voor historie. Met onze ruim 15 jaar ervaring in de Amsterdamse binnenstad hebben we ons toegelegd op funderingsherstel en renovatie. Want alleen als je doet waar je echt goed in bent, behaal je het beste resultaat.

Meer informatie >>

Soetendaal-136-testimonial-01-Nws

Soetendaal Amsterdam - Extra verdieping dankzij dakopbouw

Een extra verdieping met een zee aan ruimte en mogelijkheden. Hiervoor kozen Anne de Bruijn en Kees van Ballegooijen. Hun woning aan de Soetendaal in Amsterdam is dankzij de dakopbouw ruim 50 m2 groter geworden.

Meer informatie >>

 

Pieter-Reindert_Nieuws_intro_01

Speerpunten

Het Amsterdamse aannemersbedrijf De Vlucht heeft zich toegelegd op twee speerpunten: funderingsherstel en renovatie. Dat is geen toeval. Beide specialismen vragen om veel specifieke kennis en vakmanschap. Maar vooral: een passie voor historie.

Meer informatie >>