Veelgestelde vragen

  • Vooraf is een deskundig onderzoek nodig en/of dient een ontwerp gemaakt te worden. Het gaat dan vooral om de volgende zaken:

   • beoordelen situatie ter plekke
   • gegevens en tekeningen uit archieven kopiëren
   • bodemonderzoek
   • berekenen
   • ontwerpen


   Op basis hiervan maken de specialisten van De Vlucht een heldere offerte. Zonder een deugdelijk onderzoek of inzichtelijk ontwerp is dit absoluut onmogelijk. Alle werkzaamheden in bovenstaand overzicht kunnen wij uiteraard ook voor u uitvoeren.

  • Dat ligt er aan. Funderingsonderzoek kan op veel manieren. De eerste vraag is dan ook altijd wat u met het onderzoek wilt bereiken. Zonder extra gegevens is het lastig een betrouwbare kostenraming te maken. Kijk daarom eerst eens voor meer informatie en een indicatie op opties en kostenindicatie op deze website.

  • Op deze website kunt u een indicatie van kosten voor funderingsherstel berekenen. Ga naar Opties en kostenindicatie of neem contact op met De Vlucht.

  • Wanneer u op de begane grond woont en het gaat om een bestaand souterrain of kruipruimte, hoeft u de woning meestal niet te verlaten. Funderingsherstel op de begane grond leidt wel tot een tijdelijke verhuizing. Als u wilt, kunnen we de verhuizing en opslag van uw spullen en zonodig zelfs een tijdelijke huisvesting voor u regelen. Kijk ook eens op Funderingsherstel zonder sores.

  • Wanneer uw woning alleen eigen muren heeft, is dat niet noodzakelijk. Deelt u de muren met de buren, dan heeft u wel toestemming nodig. Zij kunnen immers bezwaar aantekenen. De praktijk wijst echter uit dat zij in de meeste gevallen uw voorgenomen funderingsherstel niet kunnen tegenhouden. Het is natuurlijk wel zo correct uw buren vooraf te informeren.

  • Kostenverdeling gaat op basis van gewicht. Vooraf maakt de constructeur hiervoor een berekening. Meestal komt dat per bouwmuur uit op ca. 20 % van de totale kosten voor het funderingsherstel. Zijn beide muren over de gehele lengte gemeenschappelijk dan betalen de buren samen ongeveer 40 %. Normaliter betalen buren niet mee aan de extra kosten die gemaakt zijn, bijvoorbeeld om de keuken terug te brengen in de oude staat.
   Of buren meebetalen en zo ja hoeveel, hangt dus af van meerdere factoren. Wees overigens wel op uw hoede voor funderingschade aan het huis van uw buren.

  • Ja. Bij u voor de deur staan tijdelijk containers, schaftketen, aggregaat etc. Die zijn nodig voor de herstelwerkzaamheden. Daar zal de buurt, vooral uw directe buren, hinder van ondervinden. Net als van de sloopwerkzaamheden. De Vlucht zal er echter alles aan doen om die overlast tot een minimum te beperken en informeert de buren uitvoerig in het voortraject.

  • Uiteraard is uw woning tijdens de herstelwerkzaamheden verzekerd. Dat gebeurt onder onze standaard CAR-polisvoorwaarden. Tegen meerprijs verzekeren wij uw pand precies op maat.

  • Nee, de oude palen blijven staan. Nieuwe palen plaatsen we erbij. Na verloop van tijd dragen die het volledige gewicht van de woning.

  • Meestal wel. Door met een tijdelijke constructie de trap vrij te houden zijn bovenverdiepingen – zij het met enig ongemak – goed bereikbaar.

  • Dat hangt sterk af van de afmetingen en de staat waarin het pand verkeert. Reken in elk geval op acht weken voor een relatief eenvoudige fundering en voor een compleet nieuwe kelder op ongeveer twintig weken.

  • Het is moeilijk te zeggen of een huis met slechte fundering kopen verstandig is of niet.  funderingsherstel brengt altijd (extra) kosten met zich mee. Bovendien krijgt u te maken met een langere bouwtijd en u loopt meer risico. Echter, als de koopprijs er naar is, kunt u het natuurlijk altijd overwegen.

  • Ja, dat is mogelijk maar de praktijk wijst uit dat het nauwelijks voorkomt.

  • Dat bepaalt de constructeur. Wij laten graag een ervaren bouwkundige de beste constructie uitrekenen.

Cornelis-Anthoniszstraat_testimonial_01_thumb_M

Cornelis Anthoniszstraat
Vochtproblemen op de begane grond vormden de aanleiding. Maar de splitsing in twee woningen...

Herengracht-405-renovatie-8-thumb

Projecten: Herengracht 405

Modernisering in Engels/Amerikaanse stijl, voorzien van hightech domoticasystemen.

Actueel

Soetendaal-136-testimonial-01-Nws

Soetendaal Amsterdam - Extra verdieping dankzij dakopbouw

Een extra verdieping met een zee aan ruimte en mogelijkheden. Hiervoor kozen Anne de Bruijn en Kees van Ballegooijen. Hun woning aan de Soetendaal in Amsterdam is dankzij de dakopbouw ruim 50 m2 groter geworden.

Meer informatie >>

 

Pieter-Reindert_Nieuws_intro_01

Speerpunten

Het Amsterdamse aannemersbedrijf De Vlucht heeft zich toegelegd op twee speerpunten: funderingsherstel en renovatie. Dat is geen toeval. Beide specialismen vragen om veel specifieke kennis en vakmanschap. Maar vooral: een passie voor historie.

Meer informatie >>

waarwegoedinzijn

We doen waar we goed in zijn

De Vlucht is een aannemer met hart voor historie. Met onze ruim 15 jaar ervaring in de Amsterdamse binnenstad hebben we ons toegelegd op funderingsherstel en renovatie. Want alleen als je doet waar je echt goed in bent, behaal je het beste resultaat.

Meer informatie >>